Ananas z cukrem miętowym
Coś szybkiego na te upalne dni – sposób Jamie’go Olivera na urozmaicenie (podkręcenie!) smaku tego egzotycznego owocu. Wystarczy pokroić go w cienkie plasterki i posypać cukrem utartym z kilkoma listkami mięty. U Jamie’go ananas wygląda jak niesamowicie żółty makaron, u mnie – jak frytki z sosem czosnkowym. Na szczęście smaku nie udało mi się zepsuć 🙂
Słodki, soczysty owoc i orzeźwiająca mięta – o to chodziło!
SKŁADNIKI:
- 1 ananas
- jogurt naturalny
- 2 łyżki cukru
- garść świeżej mięty
PRZYGOTOWANIE:
Ananasa obieramy, kroimy na cienkie paski. Cukier i mięte ucieramy w moździerzu. Ananasa układamy na talerzu, polewamy jogurtem i posypujemy zielonym cukrem.
Muszę to wypróbować! Uwielbiam ananaska 😀
Zapowiada się wspaniale! Wypróbuję z pewnością 🙂
muszę zrobić takiego ananasa 🙂