Przepisy, W kuchni

Ananas z cukrem miętowym

Coś szybkiego na te upalne dni – sposób Jamie’go Olivera na urozmaicenie (podkręcenie!) smaku tego egzotycznego owocu. Wystarczy pokroić go w cienkie plasterki i posypać cukrem utartym z kilkoma listkami mięty. U Jamie’go ananas wygląda jak niesamowicie żółty makaron, u mnie – jak frytki z sosem czosnkowym. Na szczęście smaku nie udało mi się zepsuć 🙂

Słodki, soczysty owoc i orzeźwiająca mięta – o to chodziło!

SKŁADNIKI:
  • 1 ananas
  • jogurt naturalny
  • 2 łyżki cukru
  • garść świeżej mięty

PRZYGOTOWANIE:

Ananasa obieramy, kroimy na cienkie paski. Cukier i mięte ucieramy w moździerzu. Ananasa układamy na talerzu, polewamy jogurtem i posypujemy zielonym cukrem.

3 komentarzy do “Ananas z cukrem miętowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.